I den omfattende kollisjonstesten Euro NCAP har helt nye Isuzu D-Max oppnådd full score med fem stjerner. Dermed er nye D-Max nå både sikrest og tøffest i klassen.

Det har har vært store forventninger til den anerkjente og omfattende Euro NCAP-testingen av D-Max, særlig etter at bilen ble vurdert til fem stjerner i australske ANCAP tidligere i år. Nå har også Euro NCAP sluppet resultatene av sine tester, og D-Max følger opp med full score og fem stjerner.

Testprosedyrene til Euro NCAP blir stadig skjerpet, og Isuzu D-Max er en eneste pickupen i Norge som går helt til topps etter dagens strenge krav.

D-Max oppnår 87% i kategorien for sikkerhetsfunksjoner, 86% for beskyttelse av barn, 84% beskyttelse for voksne passasjerer og 69% i beskyttelse for fotgjengere – sammen utgjør dette full pott.

-Veldig gledelig, men ikke overraskende at nye Isuzu har oppnådd 5-stjerner i Euro Ncap, og at den er den sikreste pickup`n i sin klasse. Nye Isuzu leveres med avanserte førersystemer (ADAS) man tidligere ikke har sett i denne klassen. Den er også utstyrt med en senter-airbag for å beskytte frontpassasjerer mot sammenstøt ved sidekollisjon, noe som viser at Isuzu virkelig har tatt sikkerhet på alvor i utviklingen av nye Isuzu D-Max, sier salgssjef i Isuzu Norge, Steinar Dokken.

Bilen leveres med et kraftig forsterket chassis, som beskytter sjåfør og passasjer mot ytre påvirkninger. Den kommer også med hele 8 airbager, som er flere enn de fleste bilmodeller på markedet.

Liste over ADAS sikkerhetsutstyr:

-          Blindsonevarsler

-          Ryggevarsling

-          Filskiftevarsling

-          Nødbremsassistent

-          Bremsevarsling,

-          Svingassistent

-          Parkeringssensor foran og bak

-          Bakkestartassistent

-          Trafikkskiltgjenkjenner

-          Adaptive cruise control

-          Filskifte styring

-          Multi kollisjonsbrems

-          Intelligent hastighetskontroll

-          Manuell fartsbegrenser

-          Automatiske hovedlys

-          Oppmerksomhet assistent

-          Nødassistent ved bruk av feil pedal

-          Varsling kryssende trafikk bak bilen